Duurzaam ondernemen

Energiezuinige Koelopslag

Als grootverbruiker van elektriciteit doen wij er alles aan om energie te besparen. Zo hebben wij ons in het verleden verbonden aan de MJA. Dit is een afspraak tussen bedrijfsleven en overheid waarbij het bedrijf middels jaarlijkse rapportage aantoont min. 2% per jaar te besparen op energie.

Diversen maatregelen hebben ertoe bijgedragen dat wij deze eis ruimschoots halen. Zo winnen wij de warmte uit onze vriesinstallaties terug en gebruiken wij deze om vloeren te verwarmen in de rest van het gebouw. Extra dikke isolatie, zelfsluitende deuren, elektronische expansieventielen, extra grote condensors zorgen allemaal voor een lager energieverbruik.

Onze medewerkers worden bewust betrokken bij deze ontwikkelingen en hun medewerking leidt eveneens tot energiebesparing.

Vriescel

De verlichting in een vriescel is een grote verbruiker. Wij hebben diverse maatregelen getroffen om hier bewust mee om te gaan. Zo wordt de verlichting automatisch ingeschakeld als er iemand binnenkomt en brandt deze alleen op de plek waar de medewerker zich bevindt. Led verlichting is energiezuinig en voor vrieshuizen zeer effectief vanwege het feit dat deze direct volledig licht produceert bij het opstarten. Ook wij hebben dit type verlichting in ons pand.

Inpakafdeling

Op de inpakafdeling werken wij met speciale energiezuinige verlichting die het type daglicht verspreidt. Dit type licht is voor de mensen zeer natuurlijk licht en draagt bij aan een prettige werkplek die de prestatie ten goede komt.

Vrachtwagens met roetfilters

Onze vrachtwagens zijn voorzien van roetfilters om de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum te beperken. Onze chauffeurs hebben de opleiding “het nieuwe rijden” gevolgd, hetgeen ook weer bijdraagt aan een lager verbruik van diesel.

Energieverbruik reduceren

Ontwikkelingen die bijdragen aan het verder reduceren van het energieverbruik blijven wij op de voet volgen. Ook onze volgende generatie en die daarna hebben niet alleen recht op een Noordpool in de vriescel maar ook in het echt.

Vraag het aan de logistieke specialisten

Logistiek van A tot Z. De eerste tot de laatste stap.